Ideoita terassille DIY -meiningillä

Viimeksi tutustuimme terassien ja parvekkeiden tämän kesän trendeihin, nyt tarjolla on ideoita terassille joista saa myös kivaa ja helppoa tekemistä lomapäiviin. Poimi parhaat omalle terassillesi!

Verhoilla suojaa ja kodikkuutta

Ideoita terassille: verhoilla terassi tuntuu todella kuin olohuoneen jatkeelta, samalla tarjoten sekä suojaa että kodikkuutta.

Viimeksi mainitsimmekin trendistä jossa terassit ja parvekkeet ovat yhä enemmän olohuoneen jatkeena. Lisäämällä verhoja saat kaivattua kodikkuutta helposti myös ulkotiloihin; lisäksi ne voivat tarjota suojaa auringolta tai naapureiden katseilta. Tyyleillä voi helposti leikitellä erilaisten verhojen avulla, intialaishenkisestä värien ja kuvioiden runsaudesta hillittyyn ja kauniiseen skandinaaviseen. Muista vaan huomioida että valitsemasi verhokangas kestää hyvin auringonvaloa ja lisää hyvät kulmapainot alakulmiin niin tuuli ei pääse liikaa lennättelemään verhoja.

Macramen lumoissa

Ideoita terassilla: macramen tekeminen sopii sekä aloittelijalle tai kokeneemmallakin tekijälle.Tällä hetkellä erilaiset Macrame -seinävaatteet ovat pinnalla ja netti pursuaa erilaisia ohjeita niille jotka haluaisivat mahdollisesti tehdä sellaisen itse. Macramea voi käyttää joko verhon tavoin, tilanjakajana tai seinävaatteena. Värit ja kuviot voit sovittaa omaan tyyliisi sopivaksi, ja erilaisia malleja löytyy varmasti jokaiselle tekijälle tai voit kehitellä myös oman mallisi. Muista taas että pienet painot auttavat pitämään macramen paikallaan tuulisellakin säällä.

Ruukkujen monet tyylit

Ideoita terassille: ruukut voi helposti tuunata omaan tyyliin sopivaksi.

Ruukkujen uudistaminen tarjoaa monia ideoita terassille. Tuunausmahdollisuuksia on loputtomasti, tässä muutama esimerkkinä. Jos maalien ja spray-pullojen kanssa touhuaminen ei houkuta, voit miettiä myös ruukkujen paikkaa. Säästäisivätkö ne pöytätilaa ripustettuna seinälle? Vai roikkumalla ikkunan luona?

Lavan uusi elämä

Ideoita terassille: eurolavoja voidaan hyödyntää moniin eri tarkoituksiin.Mitä emme voisikaan tehdä eurolavoilla? Tässä muutama idea miten saada niistä kaikki hyöty irti puutarhassa. Kesäkukkien ja yrttien säilytykseen tai vaikkapa puutarhatyökalujen esille panoon. Maalaamalla ja pienillä muutoksilla lavasta saa halutessaan minkä näköisen tahansa.

Valoja kesäiltoihin

Ideoita terassille: itsetehty valaistus luo tunnelmaa.

Valojen tekeminen itse ei ole niin vaikeaa kuin voisi luulla. Vaikka kesällä illat ovatkin valoisia tuovat valot kuitenkin lisäripauksen tunnelmaa. Helpoin tapa saada valoista omannäköiset on hyödyntää valmiita valosarjoja (huomioithan että valot ovat ulkokäyttöön soveltuvat), yllä olevissa kuvissa esimerkiksi on hyödynnetty pingis palloja ja pahvimukeja. Lyhtyjäkin voi itse tehdä hyödyntämällä lasipurkkeja, niitäkin voidaan maalata tai ripustaa roikkumaan. Miksei vaikka perinteistä kynttelikköä voisi korvata erikokoisilla roikkuvilla lasipurkeilla jotka on ripustettu vielä eri korkeuksille.

Keittiötarvikkeiden uusi elämä

Ideoita terassille: roikkuvat hedelmä- ja kukkakattilat.Ihanaa mummola-tunnelmaa saa hyödyntämällä kauniita astioita ja kattiloita. Macramen henkeä saa myös itsetehtyihin ruukunkannattamiin, valitset itse laitatko roikkumaan perinteisen ruukun, emaliastian vai kasarin.

Helpot ja nopeat tekstiilit

Ideoita terassille: helpot tekstiilipäivitykset valmistuvat hetkessä.Tyynynpäällinen ja matto syntyvät käden käänteessä kestävistä materiaaleista. Tyynynpäälliseksi pyörähtää matto kun taas maton raaka-aineet löytyvät rautakaupasta. Helppoa ja säänkestävää!

Penkki sekä itselle että yrteille

Ideoita terassille: penkki sekä itselle että yrteille.Yksinkertaisista materiaaleista saa kauniita kokonaisuuksia ja hyviä ideoita terassille.  Jos on halukas ryhtymään hieman isompaan projektiin, on hyvä idea rakentaa pieni kasvimaa joka vie minimaalisen tilan! Lämpimälle seinustalle asennettuna istuttamasi kasvit menestyvät ja kasvimaa tarjoaa myös silmäniloa.

Siinä muutamia ideoita kesän DIY-projekteiksi, mikä oli sinun suosikkisi?

Kaikki kuvat ja vähän ekstraakin löytyy täältä.

Hanna

———————-

Micco deco on sisustusarkkitehtitoimisto, joka tarjoaa sisustussuunnittelua sekä yksityisen että yrityspuolen asiakkaille. Olipa sisustusprojekti suuri tai pieni, uudiskohde tai vanhan uudistaminen, autamme mielellämme tekemään tilastasi kauniin ja toimivan kokonaisuuden. Ensimmäinen tapaaminen on ilmainen ja siellä tutustutaan niin toisiimme kuin projektiinne. Ota siis rohkeasti yhteyttä, niin saadaan projekti yhdessä käyntiin!

Lisätietoja: Sofia Mikkonen +35840 913 6675, sofia.mikkonen(at)miccodeco.com ja www.miccodeco.com