Kevät ja viherkasvit ovat täällä!

Kevät on täällä! Sen näkee kokoajan vaihtuvassa säässä, auringon lämmössä, valon lisääntymisessä ja luonnon eloon heräämisessä! Näin myös viherkasvit sisällä alkavat kukoistamaan. Tähän aikaan vuodesta onkin hyvä työntää kätensä multaan ja tarjota kasveille uutta puhtia tulevaan kesään. Samalla saattaa vähentää omaa stressitasoaan ja pääsee nauttimaan käsillä tekemisestä.

Viherkasvit ovat trendikkäitä myös amppeleissa ruikkuessaan, erityisen suosittuja ovat olleet macrame tyyliset punokset.

Viherkasvit trendijättiläisinä

Viherkasvit ovat todella trendikkäitä ja niitä saa kodissa olla runsaasti. Kasvit eivät ainoastaan tarjoa silmäniloa sisustukseen, vaan myös parantavat huoneilman laatua sekä ovat monelle terapeuttinen harrastus! On todistettu, että kasvien katselu ja niistä huolehtiminen tuovat mielihyvää ja vähentävät stressiä. Kasvien mullanvaihto voi toimia mindfulness-harjoituksena.

Kuka tahansa voi nauttia kasvien hoitamisesta, tärkeää on löytää itselle omiin mieltymiksiin soveltuva laji.

Viherkasveja saa olla kodissa runsaasti. Melkein voisi sanoa, että mitä enemmän sen trendikkäämpi. Viherkasvit voivat näkyä kodissa myös tekstiileissä tai tauluissa ja jos elävät kasvit eivät ole sinun juttusi, niin aidonnäkköisiä tekokasveja löytyy myös runsaasti.

Viherkasveja saa olla runsaasti ympäri kotia!

Trendipoiminnot

Yksi suosikeista tällä hetkellä kasvien saralla on helppohoitoinen anopinkieli. Anopinkieli on erinomainen ensikasvi kokemattomalle viherpeukalolle; se on tyytyväinen perushoitoon eli kasteluun silloin tällöin ja se sopeutuu moniin olosuhteisiin. Kaunis kasvi tarjoaa vihreyttä ympäri vuoden! Lue lisää anopinkielestä täältä.

Viherkasvit: anopinkieli puhdistaa tehokkaasti ilmaa yön aikana.

Peikonlehden suuret ja vehreät lehdet ovat varmasti tuttuja kaikille vähintäänkin sisustustekstiileistä. Trendikäs luonto ja viherkasvit monesti esitetään peikonlehden muodossa ja kuka voisi siitä moittiakaan; onhan kasvi upea ja näyttävä kodin kaunistaja. Anopinkielen tavoin peikonlehti on helppohoitoinen; se saattaa kasvaa valtavaksi. Hertanmalliset lehdet alkavat kasvaessaan liuskoittumaan ja reikiintymään tuoden niihin niiden tunnetun mallin.  Jos haluat siis näyttävän kasvin, tämä on valintasi. Lue lisää peikonlehdestä täältä.

Viherkasvit: Peikonlehti on upea viidakon kasvi.

Saniainen  on monille tuttu puutarhasta, mutta kasvi soveltuu myös sisätiloihin. Saniaisista varmaan tunnetuin lajike on sulkasaniainen, jolle on ominaista sirot ja pienet lehdet sekä heleän vihreä väri. Sulkasaniaiselle paras kasvutapa on riippuminen esimerkiksi amppelissa. Saniainen on melko tarkka kastelusta ja se oireileekin nopeasti liian vähään kasteluun. Kaunis kasvi on ihastuttavan runsas ja upea huoneen katseenvangitsija. Lue lisää saniaisista täältä.

Viherkasvit: Saniainen viihtyy hyvin myös sisätiloissa.

Tässä siis muutama poiminto trendikkäistä kodin kaunistajista! Viherkasvit ovat ehdottomasti ansainneet paikkansa trendimaailmassa ja kodeissamme! Olisiko jo tänä viikonloppuna hyvä hetki viettää aikaa kasvien parissa?

– Hanna –

————————————————————-

Kuvat täältä.

Micco deco on sisustusarkkitehtitoimisto, joka tarjoaa sisustussuunnittelua sekä yksityisen että yrityspuolen asiakkaille. Olipa sisustusprojekti suuri tai pieni, uudiskohde tai vanhan uudistaminen, autamme mielellämme tekemään tilastasi kauniin ja toimivan kokonaisuuden. Ensimmäinen tapaaminen on ilmainen ja siellä tutustutaan niin toisiimme kuin projektiinne. Ota siis rohkeasti yhetyttä, niin saadaan projekti yhdessä käyntiin!

Lisätietoja: Sofia Mikkonen +35840 913 6675, sofia.mikkonen(at)miccodeco.com ja www.miccodeco.com