Micco deco asuntomessuilla

asuntomessut 2015 miccodeco

Moimoi!

Niin kuin Micco decoa sosiaalisessa mediassa seuraavat ehkä huomasivat, vierailimme viime viikolla Vantaan asuntomessuilla. Ajattelin tällä kertaa kirjoitella pientä koostetta siitä, millaisia poimintoja messuilla tein ja millaisia ajatuksia messut herättivät.

asuntomessut 2015 miccodeco

Päällimmäiseksi itselleni jäi ajatus, että mitään kovin uutta en päässyt näkemään ja kokemaan. Ihan kivoja koteja ja sisustuksia oli paljon ja samat ratkaisut ja elementit toistuivat useissa kohteissa.

Värimaailmaltaan asunnot olivat edelleen melko vaaleita ja pelkistettyjä. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Pinnoissa näkyi hyvin ajan trendi luonnon materiaaleista ja luonnollisista väreistä: harmaat ja harmahtavat beiget. Mustaa ja valkoista. Puuta, kiveä ja betonia, sekä niiden jäljitelmiä.  Vihreää, luonnollista kasvillisuutta.

asuntomessut 2015 miccodeco asuntomessut 2015 miccodeco

Erityisesti kivimateriaalit näkyvät kosteiden tilojen pinnoissa. Laattavalikoimaa tutkiessa tarjolla on enimmäkseen kiven ja hiekan sävyjä. Kaapistoissa on hyödynnetty puuta yllättävän paljon sen perinteisen valkoisen rinnalla. Mikäli mielii värikkäämpiä kylppäreitä ja vessoja saada, tarjontaa on huomattavasti vähemmän.

asuntomessut 2015 miccodeco asuntomessut 2015 miccodeco

Metallin sävyissä kromin ja hopean rinnalla ovat edelleen lämpimät metallin sävyt: kupari, pronssi ja kulta. Rohkeita valintoja löytyi juuri esimerkiksi hanojen ja suihkujen muodossa. Jään innolla odottamaan, kauanko tämä trendi kestää ja yleistyykö pysyvämmissäkin sisustuselementeissä muut kuin kromin sävyt. Metallin sävyt ovat kovasti esillä myös valaisimissa.

asuntomessut 2015 miccodeco asuntomessut 2015 miccodeco

Sisustuksessa linja on tällä hetkellä huomattavasti runsaampaa, kuin mitä se oli vielä jokunen vuosi sitten. Erilaisia pintoja ja materiaaleja yhdistellään mielenkiintoisiksi kokonaisuuksiksi. Myös koriste-esineitä ja somisteita on esillä enemmän. Tämä trendi tuo asuntoihin lisää persoonallisuutta ja kodikkuutta.

asuntomessut 2015 miccodeco asuntomessut 2015 miccodeco

Tietynlainen runsaus ja rouheus ovat sisustusvalinnoissa esillä. Kaiken ei tarvitse olla pelkästään suoralinjaista ja tasaista. Modernit elementit saavat rinnalleen pehmeämuotoisia tuotteita. Luonnonmateriaalien käyttö kielii myös siitä, että sisustajat tavoittelevat tunnelmaltaa rosoisempia ja pehmeämpia tiloja.

asuntomessut 2015 miccodeco

Joko sinä kävit tsekkaamassa tämän vuoden messut?

– Sofia

——

Onko sinulla jokin sisustusprojekti, jossa kaipailisit neuvoja ja vinkkejä ammattilaiselta? 

Ota yhteyttä: 040 913 6675 tai sofia.mikkonen@miccodeco.com

Lisätietoja: www.miccodeco.com