Sisustussuunnittelijan päivä

Tällä kertaa ajattelin kertoa hieman siitä, millaista työni suunnittelun ja yrittämisen parissa on.

Jokainen päivä on oikeastaan täysin erilainen. Useat päällekkäiset projektit ja yhteistyöt aikatauluineen pitävät huolen siitä, että viikot kuluvat vauhdilla ja kalenterissa on harvoin tyhjiä päiviä.

sisustussuunnittelu

Liikkuvan työn ja yrittämisen hauskoja puolia on se, että joskus toimiston virkaa voi hoitaa esimerkiksi auto tai terassi kaupungilla.

Aamut alkavat usein kuitenkin hyvin samalla kaavalla: ajelen toimistolleni, nappaan kupposen teetä seuraksi ja avaan sähköpostit. Vastailen viesteihin ja soittelen tarvittavat puhelut. Tätä tosin useimmiten jatkuu pitkin päivää erilaisten yhteydenottojen ja tarjousten muodossa.

Yleisin kysymys , jota suunnittelijana saan, on suunnittelun hinta. Silloin asiakkaan on hyvä pystyä kuvailemaan haluamansa projekti mahdollisimman tarkasti, sillä jokainen projekti hinnoitellaan erikseen.

Hinnoittelussa otetaan huomioon projetin laajuus ja sen toteuttamiseen kuluva aika. Myös erilaisten kuvien ja mallinnusten tarve vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Aamulla suunnittelen myös päivän tehtävälistan. Työpäivästä tulee huomattavasti tehokkaampi, jos siihen on edes summittainen suunnitelma valmiina.

Aamupäivisin minulla harvoin on tapaamisia, joten silloin on tehokasta aikaa itse suunnittelulle. Aamut ovat myös itselleni sitä luovinta aikaa päivässä, joten suunnittelu on parasta hoitaa silloin. Ideointia, tuotteiden etsimistä, kuvien piirtämistä. Välillä myös hintojen ja määrien laskemista.

Tässä välissä tulee usein hoidettua myös niitä yrittäjän velvollisuuksia, kuten  laskujen maksua ja lähettelyä.

Vaikka tekemistä päivissä riittääkin, pyrin aina pitämään oikean lounastauon. Saa pää tuulettua ja saada uutta energiaa. Joskus on mukava sopia tapaamisia  lounaan merkeissä, jolloin ajelen pois toimistolta useimmiten keskustaan.

Silloin ehtii käydä myös hoitamassa muita juttuja toimiston ulkopuolella. Vaikka suunnittelu nykyään kiireisen aikataulun takia usein tapahtuu nettivalikoimien ja esitteiden kanssa, joskus on hyvä käydä tsekkaamassa valittuja tuotteita paikan päällä liikkeissä. Ne ovat hyviä tilaisuuksia saada konsultaatiota eri alojen ammattilaisilta.

Suunnittelijana on hyvä olla perillä monista jutuista itse, mutta aivan kaikki ei voi kuulua omaan erikoisosaamiseen. Siksi on hyvä hyödyntää liikkeiden henkilökunnan ammattitaitoa omassa alassaan. Saattaapa siinä saada jopa muutaman hyvä idean hyödynnettäväksi.

sissustussuunnittelu kierros

Sisustusliikkeissä kiertämiseen menee helposti paljon aikaa, joten kierrokset on hyvä keskittää aina yhdelle päivälle.

Iltapäiviini mahtuu yleensä tapaamisia asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Silloin saa ajella ympäri Oulua ja navigaattorille on käyttöä. Nämä erilaiset tapaamiset ovat ehdottomasti yksi parhaita puolia suunnittelija työssä. Pääsee tapaamaan uusia, mukavia ihmsiä ja auttamaan heitä tilaongelmien ratkaisussa.

Usein melko pienikin projekti voi tarjota asiakkaalle suuren avun pitkään pähkäiltyyn ongelmaan. Nämä ovat ehdottomasti niitä palkitsevimpia hetkiä tässä työssä. Siksi usein sanonkin, että suunnittelijan avun hyödyntämiseen projektin ei aina tarvitse olla kovin suuri. Jo pienillä oikein tehdyillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus kokonaisuuteen.

Tapaamisten jälkeen harvoin ajan takaisin toimistolle, joten tässä vaiheessa yleensä suuntaan kotia kohti. Aina se päivä ei vielä siihen pääty, mutta ainakin saa pitää pienen tauon töistä ennen kuin läppäri taas kaivellaan esiin.

Tietokone onkin ehdottomasti tärkein työkaluni, niinkuin varmasti monilla muillakin aloilla. Usein kysellään, kuinka konkreettinen suunnittelutyötapahtuu. Itse tykkään hakea inspiraatiota erityisesti netin kuvapankeista. Nopeasti on tarjolla paljon hyviä ideoita ympäri maailmaa.

Mallinnusohjelmat ovat myös nopea tapa kokeilla omia ideoita ns. käytännössä. Näkee heti, mahtuvatko halutut tuotteet tilaan tai näyttääkö valittu pintamateriaali hyvältä.

– Sofia

——

Onko sinulla jokin sisustusprojekti, jossa kaipaat vinkkejä ja neuvoja? Ota yhteyttä ja tutustutaan projektiisi. Ensimmäinen tapaaminen on aina ilmainen, eikä sido asiakasta vielä mihinkään.

Soita +35840 913 6675 tai laita viestiä sofia.mikkonen@miccodeco.com. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.miccodeco.com.