Sisustustrendit 2017

Vuosi on vaihtunut ja lähtenyt jo tohinalla käyntiin. Nyt viimeistään on aika hyvästellä vuosi 2016 ja toivottaa tervetulleeksi vuoden 2017 sisustustrendit!  Tarkastellaan minkälaisia tuulahduksia alkanut vuosi 2017 tuo sisustustrendeihin. Inspiroivia trendejä riittää vielä pariin seuraavaankin postaukseen, kun tutustumme muun muassa keittiön trendeihin ja poraudumme syvemmälle väreihin ja materiaaleihin. Mutta nyt on aika katsastaa miltä tuleva vuosi näyttää yleislinjoiltaan ja tyyliltään.

Sisustustrendit 2017

Inspiraation lähde löytyy tänä vuonna luonnosta. Kasviaiheet ja luonnollisuus näkyvät kodin niin tekstiileissä, sisustusesineissä kuin myös materiaaleissa. Tyyliä haetaan myös etnisillä vivahteilla, käyttäen printtejä ja kuoseja.

Luontoteema saa parikseen vivahduksia etnisistä tyyleistä.

Luontoteema saa parikseen vivahduksia etnisistä tyyleistä.

Isot, yhtenäiset tilaratkaisut ovat vähenämään päin, näin pyritään hakemaan yksityisyyttä ja kodikkuutta. Esimerkiksi lukunurkkaukset tarjoavat paikan omalle rauhoittumiselle keskellä kiireistä arkea. Ylipäätään kodin neliömäärä pienenee ja silloin yhä tärkeämpään asemaan pääsevät tehokkaasti hyödynnetyt neliöt. Tiloihin sopivat ja trendikkäät huonekalut ovat silloin siroja ja helposti liikuteltavia, mikä lisää vaihtelun mahdollisuutta.

Sirot huonekalut vaihtavat tarvittaessa nopeasti paikkaa tilassa samalla luoden ilmavan vaikutelman.

Sirot huonekalut vaihtavat tarvittaessa nopeasti paikkaa tilassa samalla luoden ilmavan vaikutelman.

Akustiikkaan halutaan panostaa entistä enemmän materiaalivalinnoilla, mutta myös suosimalla isoja mattoja ja seinävaatteita kodin sisustuksessa. Pehmeyttä tuodaan makuuhuoneeseen myös kankaisilla sängynpäädyillä.

Kodikkuutta ja pehmeyttä saadaan isoilla tekstiilipinnoilla, lisäksi kaikuminen vähenee huomattavasti.

Kodikkuutta ja pehmeyttä saadaan isoilla tekstiilipinnoilla, lisäksi kaikuminen vähenee huomattavasti.

Trendi, jonka katoamiselle ei näy onneksi loppua, on ekologisuuden ja kestävän kehityksen suosiminen. Ja se näkyy edelleen myös sisustamisessa, ennen kaikkea valinnoilla laadun suhteen. Lisäksi kierrätys, tuunaaminen ja itse tekeminen nostavat päätään nyt myös vastapainoksi yhä enemmän teknologisoituvalle arjellemme. Yhä yleisempää kodeissa on myös piilottaa tekniset laitteet näkyvistä.

Nykyajan kodeissa teknologia on kaikkialla, mutta sen ei onneksi tarvitse aina näkyä.

Konmari-trendi puolestaan kannustaa edelleen karsimaan ja yksinkertaistamaan arkea ja kotia. Koska monen arjessa kiire on jatkuvassa roolissa, on tärkeää pitää tavaransa ja kaappinsa järjestyksessä.

Lämpimät metallin sävyt ja marmori näkyvät vielä tämän vuoden sisustuksissa mutta ovat jo hiipumaan päin trendeinä.

Materiaaleista jatkammekin tarkemmin seuraavassa postauksessa ensi viikolla!

Kuvat löydät täältä.

-Hanna-

—————————————————————

Micco deco on sisustusarkkitehtitoimisto, joka tarjoaa sisustussuunnittelua sekä yksityisen että yrityspuolen asiakkaille. Olipa sisustusprojekti suuri tai pieni, uudiskohde tai vanhan uudistaminen, autamme mielellämme tekemään tilastasi kauniin ja toimivan kokonaisuuden. Ensimmäinen tapaaminen on ilmainen ja siellä tutustutaan niin toisiimme kuin projektiinne. Ota siis rohkeasti yhteyttä, niin saadaan projekti yhdessä käyntiin!

Lisätietoja: Sofia Mikkonen +35840 913 6675, sofia.mikkonen(at)miccodeco.com ja www.miccodeco.com