Suunnittelija kirjoitusten takana

Heippa!

Blogia on kirjoiteltu nyt muutamia viikkoja ja ajattelin, että ehkä teitä kiinnostaisi kuulla hieman lisää henkilöstä kirjoitusten takana.

sofia1

Postauksia kirjoittelen siis pääasiassa minä, Mikkosen Sofia. Oulun tyttöjä ollaan, vaikka pieni pyrähdys Savossakin tuli opintojen aikana tehtyä. Olen 24-vuotias yrittäjä ja sisustusarkkitehti. Ihmisenä positiivisuuteen pyrkivä ja eteen päin katsova.

Oman yrityksen perustaminen on ollut pieni haaveni vuosia. Jo pienenä haaveilin siitä, että saisin olla työkseni “pomo”. Se, että saan tehdä töitä omalla tyylilläni ja omilla aikatauluillani, on minulle tärkeää. Alavalinnassa tärkeintä oli se, että työ olisi mielekästä, eikä viikot kuluisi pelkästään viikonloppua odotellessa.

Unelmien ala löytyi lopulta Kuopiosta. Kävin sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun linjaa Savonia ammattikorkeakoulussa noin neljä vuotta ja hankin itselleni tutkinnon haaveammattiini. Valmistumisen jälkeen katsastelin erilaisia työmahdollisuuksia alalla, mutta samalla takaraivossa kolkutteli ajatus haaveni toteuttamisesta ja yrityksen perustamisesta. Mitä tässä kauheasti on hävittävää, kysyin itseltäni. Aina kannattaa yrittää!

kuopio1

Kaunis Kuopio

todistus1

Valmistuminen unelma-ammattiin tuntui mahtavalta

Siksipä siis syksyllä 2014 otin yhden isoimmista askelista elämäni aikana ja aloin kirjoittaa liiketoimintasuunnitelmaa. Syyskuun alusta homma oli lopulta virallista ja Micco deco Oy käynnisti toimintansa.

Suunnittelua kohtaan tunnen suurta intohimoa ja innostusta. Luovat alat ovat aina olleet minulle se ykkösjuttu. Lisäksi työ on hyvin ihmisläheistä ja asiakaskeskeistä, mikä tukee vahvasti sosiaalisuuttani. Täydellinen yhdistelmä itsenäistä työskentelyä ja sosiaalisia kohtaamisia.

Asiakaslähtöisyys onkin suunnitteluarvojeni kärkisijoilla. Tärkeintä on, että asiakas kokee saaneensa sitä mitä on tullut hakemaankin. Ja mielellään vähän enemmänkin. Pyrin löytämään tyylikkyyttä ja toimivuutta asiakkaan ajatusten kautta.

Uskon, että ympäristömme vaikuttaa meihin ja mielialaamme. Toisilla enemmä kuin toisilla. Olen itse aina kuulunut niihin ihmisiin, jotka ahdistuvat sekavista tiloista ja pyrkivät löytämään harmoniaa ympärilleen. Samalla tavalla esimerkiksi kotini heijastelee sen hetkistä mielialaani. Huonoina päivinä saatankin hakea järjestystä ajatuksiini järjestelemällä ja laittamalla kotiani. Kaunis ja siisti koti, helpompi hengittää.

sofia2

Oulussa ja onnellinen

Tässäpä hieman taustaa siitä, miksi teen sitä mitä teen. Palataan ensi kerralla taas sisustusjuttujen pariin!:)

– Sofia

——

Ota yhteyttä: sofia.mikkonen@miccodeco.com tai +358409136675