Terassi- ja parvekeajatuksia

Tänään ajattelin sateisesta säästä huolimatta kirjoitella vähän terasseista ja parvekkeista. Ulkotiloista. Sillä siellä ovat omat ajatukseni pyörineet viime aikoina. Haaveilen jo oman parveekkemme kesäkuntoon laittamisesta ja kukkien hankkimisesta viime vuonna hankituihin ruukkuihin.

Terassien ja parvekkeiden merkitys kodin yhtenä tilana on tänä päivänä suuri. Asuintilamme kutistuvat, mutta ulkotiloista saa mukavasti lisää oleskelutilaa perheelle. Pihasta halutaan tehdä omiin tarpeisiin sopiva tila.

rantatunnelmaa terassilla

Usein ulkotilat kalustetaan samaan henkeen kuin kodin sisätilat. Pihakalusteden valikoimaa tutkiessa huomaa, kuinka ne enemmän ja enemmän muistuttavat sisälle sijoiteltavia huonekaluja motokieleltään, materiaalivalinnoiltaan ja värimaailmaltaan. Lopputuloksesta halutaan mietityn näköinen ja tyylikäs kodin jatke. Siihen ollaan myös valmiita panostamaan niin ajallisesti kuin rahallisestikin.

Kuten sisälläkin, myös ulkona materiaali- ja värivalinnoissa vahvasti meitä inspiroi luonto. Puu, korimateriaali, kivi ja vihreä ja luonnollinen kasvillisuus ovat paljon esillä. Valinnoissa halutaan pohtia myös ekologisuutta ja niiden pitkäikäisyyttä.

luonnon materiaalit terassilla

Luonto halutaan tuoda kaupunkiasuntojen pihoille ja parvekkeille. Erilaiset yrttitarhat ja seinäpuutarhat antavat luonnollisen ilmeen vaikkapa pienelle parvekkeelle. Kasvit ovat enemmän vihreitä kuin värikkäitä kukkia.

vihreä kasvillisuus parvekkeella

Pihavalaistuksen merkitys on myöskin lisääntynyt. Sen lisäksi, että erilaisilla lyhdyillä ja valosarjoilla saa kivaa tunnelmavalaistusta, kunnon pihavalaisimet tuovat tehokkaasti ja tyylikkäästi valoa pimeneviin iltoihin. Niihin panostaminen voi Suomen pitkiä ja pimeitä talvikausia ajatellen olla kannattava ajatus. Kun kasvit ja kalusteet ovat talvella piilossa, valaistus tuo tunnelmaa ja ideaa pihaan myös silloin.

terassivalaistus

Mitä tälle kesälle sitten kannattaisi hankkia omaa pihaa koristamaan? No lokoisat korituolit raikkailla pehmustella ja karun kauniit betoniruukut vihreine kasveineen ainakin!

diy terassille

– Sofia

Kuvat löytyvät Pinterest – kansiostani: https://www.pinterest.com/pinsofku/terrace/

—-

Jos sinä kaipailet ideoita ja neuvoja sisustusarkkitehdiltä, ota yhteyttä sofia.mikkonen@hotmail.com tai +35840 913 6675. Lisätietoja www.miccodeco.com.